Voordelen van een horizontale carrousel

Voordeel: optimaal picken

Dankzij het principe "goederen-naar-persoon" hoeft het personeel zich duidelijk minder te verplaatsen. De tijd die personeel besteedt aan verplaatsingen (= het grootste deel van de picking-tijd) neemt hierdoor af van ongeveer 65% tot ongeveer 10%. De picker heeft snel en betrouwbaar toegang tot de opgeslagen goederen en onproductief wachten wordt vermeden. Met softwaregestuurde picking-strategieën zoals batch-picking, kunnen de pickers nog sneller werken.


Alle horizontale carrousels die bij één picking-werkplek horen, werken voortdurend en gelijktijdig, zodat de picker voortdurend toegang tot de goederen heeft en zijn wachttijden tot een minimum beperkt blijven.

Voordeel: grote nauwkeurigheid

Optische aanwijselementen op de machine en in de picking-werkplek voorzien de picker van alle benodigde informatie. De nauwkeurigheid bij het opslaan en ophalen stijgt tot boven de 99%. Hierdoor wordt voorkomen dat picking-fouten tot onjuiste klantenorders leiden.

Voordeel: flexibele opslag

De machine heeft een capaciteit tot 54.000 kg en is dus ook geschikt voor zware goederen. Bovendien kunt u ieder legbord in hoogte onderverdelen met instelbare schappen. U kunt hierdoor ook bulkgoederen en goederen van verschillende afmetingen perfect en efficiënt opslaan en ophalen.

Voordeel: veilig in gebruik

Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische schuifdeuren of veiligheidshekken voorkomen ongelukken. De picker kan risicoloos aan de machine werken.

De voordelen in het kort:
  • Hogere productiviteit
  • Lagere kosten
  • Meer flexibiliteit
     
    # ## #