Autogroothandels en autodealers

Met welke taken kan Kardex Remstar van dienst zijn?

De problemen van autodealers een autogroothandels kunnen flink verschillen. Kardex Remstar heeft voor beide sectoren oplossingen die ruimte kunnen besparen, het magazijnbeheer verbeteren en de efficiëntie in het onderdelenmagazijn vergroten.


Een groothandel in auto-onderdelen is vooral geïnteresseerd in optimalisatie van het magazijn door de distributiekosten te reduceren. Met het ‘goederen-naar-de-man’ principe kan de orderpicktijd worden gereduceerd. De efficiëntie kan daardoor vaak met 100 tot 400 procent worden verbeterd. Voor een autodealer staat reductie van het vloeroppervlak voor de opslag van onderdelen meestal voorop. Dat maakt het mogelijk de showroom of de werkplaats te vergroten.  Met de automatische opslagsystemen van Kardex kan het aantal vierkante meters met 75 tot 90 procent omlaag in vergelijking met statische legbordstellingen.

Omdat de goederen worden opgeslagen op trays met grote afmetingen (doorgaans 3 tot 4 meter breed), kunnen onderdelen of andere producten met verschillende formaten worden opgeslagen. De hoogte van de trays kan eveneens worden aangepast aan de afmetingen van de goederen, zodat maximaal gebruik van de ruimte kan worden gemaakt. De hoogte kan op elk moment worden aangepast als de gewijzigde karakteristieken van de voorraad dat wenselijk maken.

De totale hoogte van het automatische opslagsysteem kan worden aangepast aan de hoogte van plafond, zodat het gebouw zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt.

Alle onderdelen en goederen worden op ergonomische hoogte aan de medewerkers beschikbaar gesteld.

 

Integreer de automatische opslagsystemen van Kardex met uw host-systeem

De opslagsystemen van Kardex worden normaal gesproken aangestuurd door software van Kardex, dat min of meer fungeert als warehouse management systeem (WMS). U kunt maximaal profiteren van de opslagruimte en alle mogelijkheden die dit systeem biedt door deze software te integreren met uw ERP-systeem. Kardex Remstar heeft een groot aantal referenties waar onze systemen zijn geïntegreerd met Axapta , Magento, Navision, Movex, SAP, Jeeves, Apport, Consafe, Dracar, Autovision en heel veel andere systemen.

Referenties

Als toonaangevende leverancier van automatische opslagsystemen heeft Kardex Remstar meer dan 140.000 systemen in de hele wereld geïnstalleerd. We leveren winstgevende oplossingen variërend van een enkel automatisch opslagsysteem voor een autodealer of spare parts magazijn tot grotere systemen voor groothandels in automaterialen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
 

Jan Petersen van het onderdelenmagazijn van K.W. Bruun in Hedehusene:

We hebben het aantal vierkante meters teruggebracht van 2200 naar 162. Dat heeft ons meer ruimte voor opslag van nog meer onderdelen verschaft. Bovendien hebben we onze efficiëntie verdubbeld en is de werknemerstevredenheid gestegen
 

 

 

 

Jan Petersen from van K. W Bruun spare parts warehouse in Hedehusene:

We hebben het aantal vierkante meters teruggebracht van 2200 naar 162. Dat heeft ons meer ruimte voor opslag van nog meer onderdelen verschaft. Bovendien hebben we onze efficiëntie verdubbeld en is de werknemerstevredenheid gestegen.”

 
OK