Productie bedrijven en productie magazijnen

Vergroot uw productieruimte zonder uw pand uit te breiden

De meeste productiebedrijven willen zo min mogelijk ruimte verspillen aan opslag en concentreren zich liever op het productieproces. Ongeacht de omvang of de sector waarin het bedrijf actief is, biedt Kardex Remstar uiterst efficiënte oplossingen voor opslag en orderpicking van componenten, gereedschappen of reserveonderdelen. Deze oplossingen hebben gegarandeerd minder ruimte nodig dan traditionele opslagsystemen met legbordstellingen. De automatische opslagsystemen worden gebruikt in magazijnen voor orderpicking, kanban-processen, opslag van gereedschappen, opslag van grondstoffen of tijdelijke buffering van halffabricaten.

Het benodigde aantal vierkante meters kan in veel gevallen met 75 tot 90 procent omlaag. Dat betekent dat dezelfde hoeveelheid goederen kan worden opgeslagen op een vloeroppervlak dat niet meer dan 10 tot 25 procent van de oorspronkelijke ruimte beslaat. Bedrijven kunnen daardoor hun opslagruimte verkleinen en de vrijgekomen ruimte gebruiken voor uitbreiding van productieactiviteiten zonder het pand te hoeven uitbreiden.

De operator kan een groot aantal meters elimineren door gebruik van het goederen-naar-de-man principe. Daardoor daalt de benodigde tijd voor het picken van orders en stijgt de efficiëntie met 100 tot 400 procent. Bedrijven zien hun totale productiekosten dalen, terwijl ze middelen vrijmaken die direct voor productie kunnen worden ingezet.
 

Optimaliseer processen

Door het goederen-naar-de-man principe kunnen alle goederen worden verzameld in een klein, gestandaardiseerd gebied. Dat biedt de mogelijkheid om verschillende processen te combineren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een label printer op het automatische opslagsysteem. Die kan labels voor artikelen printen met daarop alle noodzakelijke informatie uit het host systeem. Door dit label op het artikel te bevestigen kunnen de productiemedewerkers snel en eenvoudig het artikel vinden dat ze nodig hebben.

Het is vaak kostenefficiënt om orders te verzamelen op een pallet of trolley, maar in grotere installaties is het wenselijk om rollenbanen, AGV’s of andere transportsystemen in te zetten. Kardex Remstar levert turkey systemen, waarbij zowel de hardware als software volledig kan worden geïntegreerd met bestaande systemen, ook als het bedrijf groeit of de productie toeneemt. Om te onderzoeken of dat de moeite waard is, is het noodzakelijk het proces tot in detail te analyseren.

 

 

Pas de inrichting van uw productie of processen aan als dat nodig is

De inrichting van productieruimtes verandert voortdurend, en dat is geen probleem voor Kardex Remstar. De automatische opslagsystemen kunnen op elk moment naar elke locatie worden verplaatst. Dankzij het unieke ontwerp van de constructie, zijn veel systemen zo stabiel dat ze kunnen worden verplaatst zonder ze te hoeven demonteren. Ze kunnen eenvoudig worden verplaatst met een speciaal ontwikkeld hefsysteem op wielen. Verhuizen van een automatisch opslagsysteem gaat sneller dan verhuizen van een systeem met legbordstellingen.

 

Beter voorraadbeheer – op tijd

Voor een ongestoorde productie is het belangrijk te kunnen vertrouwen op de eigen voorraad. De software van Kardex maakt het mogelijk om de voorraad te tellen op elk moment dat een picklocatie leegraakt. Dankzij de interface met het ERP-systeem betekent dit dat de voorraadniveaus in het systeem en in het magazijn nagenoeg altijd overeenstemmen. Dat leidt tot een beter inkoopproces en verkleint de kans op out-of-stocks en stagnaties in productie. Sommige bedrijven kunnen zelfs de vaste jaarlijkse voorraadtelling overslaan.

 

Integreer de automatische opslagsystemen van Kardex met uw host-systeem

De opslagsystemen van Kardex worden normaal gesproken aangestuurd door software van Kardex, dat min of meer fungeert als warehouse management systeem (WMS). U kunt maximaal profiteren van de opslagruimte en alle mogelijkheden die dit systeem biedt door deze software te integreren met uw ERP-systeem. Kardex Remstar heeft een groot aantal referenties waar onze systemen zijn geïntegreerd met Axapta , Magento, Navision, Movex, SAP, Jeeves, Apport, Consafe, Dracar, Autovision en heel veel andere systemen.

 

Referenties

Als toonaangevende leverancier van automatische opslagsystemen heeft Kardex Remstar meer dan 140.000 systemen in de hele wereld geïnstalleerd – voor kleine en grote toepassingen in kleine en grote bedrijven uit verschillende sectoren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
 

Carsten Gram van Alfa Laval in Søborg:

“Ons warehouse beslaat nog maar tien procent van de ruimte die we voorheen nodig hadden. Tegelijkertijd kan een operator nu maar liefst 250 tot 300 artikelen per uur verzamelen. Onze totale operationele kosten zijn erg laag. En sinds we dit automatisch opslagsysteem vijf jaar geleden zijn gaan gebruiken, hebben nog maar twee keer een stagnatie in de productie gehad.”

Links

Welke voordelen behaalt u met optimalisatie van uw voorraadbeheer

Klik hier voor casestudies uit uw branch

 
OK