Contact

  +31 348 49 40 40

Naar het contactformulier

Klant Testimonial: Koridon Industriële plaatbewerking

Een succesvolle match tussen Koridon, Ridder Software en Kardex Remstar heeft geleid tot mooie resultaten!Koridon: ‘Samen bereik je meer’

Een succesvolle match tussen Koridon, Ridder Software en Kardex Remstar heeft geleid tot mooie resultaten!

Een vliegende start
Koridon Industriële Plaatbewerking biedt een breed scala aan technieken voor het ontwikkelen en bewerken van hoogwaardige plaatwerkonderdelen en sub-samenstellingen en werkt o.a. voor  system suppliers in de hightech-industrie, machinebouwers en de voedingsmiddelenindustrie. 
In 30 jaar is Koridon uitgegroeid tot één van de meest moderne toeleveranciers in de top van de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie.
‘Wij zijn een echt familiebedrijf met korte lijnen’ vertelt Ton Koridon (Algemeen Directeur). Klanten waarderen ons om onze technische kennis, de hoge kwaliteit en de betrouwbare levertijden.

Meer ruimte nodig
Door de succesvolle groei van Koridon werd de behoefte aan meer ruimte steeds groter. Om dit probleem op te lossen heeft men in 2010 een Shuttle XP 500 van Kardex Remstar in gebruik genomen. Hiermee werd niet alleen ruimte bespaard maar ook de goederenstroom verbeterd.
In 2018 vond een uitbreiding plaats. Dit heeft geresulteerd in een totaaloplossing van 4 verticale liften, 2 Shuttles XP 500 voor het opslaan van kleine onderdelen zoals de bevestigingsmaterialen en 2 Shuttles XP 1000 die plaats bieden aan 92 europallets. Op deze pallets worden de grote en zware onderdelen opgeslagen. Met behulp van auto-tray extractie kunnen de pallets direct met de heftruck in en uit de machine kunnen worden genomen.

Alles draait op goede software
Binnen de plaatbewerking speelt automatisering een belangrijke rol voor een goed lopend proces. Ridder iQ is het ERP-pakket voor de maakindustrie en is ontwikkeld door Ridder Data Systems. Een slimme koppeling tussen Ridder iQ en PPG software van Kardex Remstar zorgt voor een correcte uitwisseling van informatie. De Kardex Power Pick Global software is een standaard software pakket en biedt dekking voor alle basisfuncties van een flexibele oplossing voor magazijnbeheer.

Het moet wel waarde toevoegen
Het zoeken naar en het picken van onderdelen nam in de oude situatie veel tijd in beslag omdat heftrucks, dozen of pallets regelmatig voor de stellingen stonden in verband met ruimtegebrek. Verder liepen de productiemedewerkers zelf door het magazijn om de benodigde onderdelen te verzamelen.
Wat er verbeterd is?  Alle onderdelen voor het productie proces worden tegenwoordig door slechts 2 medewerkers gepickt. De replenishment vindt verdeeld over de dag plaats. De inzet van 4 geautomatiseerde opslagsystemen heeft gezorgd voor hogere productiviteit, forse ruimtebesparing, zeer nauwkeurige voorraden en opslagbeheer . Met de vrijgekomen vierkante meters heeft Koridon de productieruimte kunnen vergroten met extra lascabines.
Rob Beltman (Commercieel Directeur) is blij met de logistieke oplossing,  ‘het heeft écht waarde toegevoegd aan onze processen’. 

Klaar voor de toekomst
Koridon maakt al gebruik van lasrobots. Deze bestaande robots zullen op kort termijn vervangen worden door nieuwe innovatieve robots, om het lasproces nog verder te optimaliseren. 
Sinds 2007 is Koridon een erkend leerbedrijf en daar zijn ze trots op! Het begeleiden en ondersteunen van jong metaal talent is een mooie kans om goede vakmensen op te leiden. Klik hier voor het Erkenningsbewijs.
 
 

 
OK