Contact

  +31 348 49 40 40

Naar het contactformulier

Kortere omsteltijden voor mallen, matrijzen en gereedschappen

Opslag mallen, matrijzen en gereedschappen


Omsteltijden in de productie zo kort mogelijk houden, hoe doe je dat? Productiebedrijven worstelen voortdurend met die vraag. Het onderwerp 'opslagsystemen' wordt steeds belangrijker, vooral nu bedrijven vaker in kleinere series produceren.


Opslagsystemen en stellingkasten

Een compact, geautomatiseerd opslagsysteem voor de gebruikte mallen, matrijzen en gereedschappen kan helpen. Operators hoeven minder ver te lopen en te zoeken. Een optimale werkplaatsinrichting, daar wordt iedereen blij van.


Vaker omstellen

In de huidige snel veranderende markt is snel schakelen belangrijk. Klanten hebben steeds minder geduld en stellen meer eisen aan producten. Tegelijkertijd neemt de levensduur van producten af. Productiebedrijven reageren daarop door in steeds kortere series te produceren. Daardoor lopen ze minder grote voorraadrisico's en kunnen ze sneller reageren op de vraag uit de markt. Maar die trend heeft ook een keerzijde. Productielijnen moeten vaker en sneller worden omgesteld. Hoe hou je dan de omsteltijden zo kort mogelijk?


Minder lang zoeken naar mallen, matrijzen en gereedschappen

Een belangrijk aspect bij het omstellen van machines is het wisselen van mallen, matrijzen en gereedschappen. In de praktijk verloopt dat niet altijd even soepel. Vaak liggen ze in een magazijn een eindje verderop. Het kan lang duren voordat een operator daar heeft gevonden wat hij zocht, maar soms ook raken objecten zoek of wordt de verkeerde gepakt.  


Opslag op de werkvloer

De oplossing bestaat uit een compact, geautomatiseerd opslagsysteem op de werkvloer. Een systeem dat weinig ruimte in beslag neemt en daardoor in de buurt van de productielijn kan worden geplaatst. Een systeem ook dat met één druk op de knop de juiste mal of het juiste stuk gereedschap tevoorschijn tovert. Een dergelijk systeem verkort de loopafstanden en voorkomt langdurig zoeken naar de juiste objecten. Het goede nieuws: een dergelijk opslagsysteem bestaat.


Beschikbare magazijnruimte optimaal gebruiken

Een verticaal liftsysteem maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door mallen, matrijzen en gereedschappen in de hoogte op te slaan. Het ruimtebeslag blijft beperkt tot slechts enkele vierkante meters. Een verticaal liftsysteem wordt aangestuurd door software, dat onthoudt welk object op welke locatie wordt opgeslagen. Iets kwijtraken of een verkeerde matrijs pakken is nagenoeg onmogelijk.


Ergonomisch werken

Bijkomend voordeel: een verticaal liftsysteem verbetert de ergonomie. Operators hoeven niet te bukken of te reiken, maar krijgen de gevraagde mal of matrijs op ideale werkhoogte aangeleverd. Ze hoeven minder te sjouwen met die soms zware en lompe voorwerpen. Op die manier vergroot je niet alleen de flexibiliteit, maar ook de ergonomie. Twee vliegen in één klap.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor advies.
Leuk dat je ons blog leest. Wil je meer van dit soort informatie ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

 
OK