Contact

  +31 348 49 40 40

Naar het contactformulier

Opslaan en verzamelen van verschillende lasten

Opslaan en verzamelen van verschillende lastenVier manieren voor het optimaal opslaan en verzamelen van verschillende lasten

Opslag van zware lasten:

Dankzij de ontwikkeling van nieuwe, robuustere trays kan de Shuttle XP 1000 nog zwaardere lasten hanteren. Trays met een breedte van 1250 mm kunnen tot 1000 kg dragen, trays met een breedte van 4050 mm 800 kg. Dat komt neer op een totale opslagcapaciteit van 120 ton per verticale lift - bijna twee keer zoveel als bij vorige systemen.

Flexibele opslag van onderdelen van verschillende formaten:

In een enkele verticale carrousel kunnen trays met een verschillend draagvermogen worden gebruikt. Afgezien van lagere aanschafkosten biedt deze mix van trays de mogelijkheid om in één opslagsysteem zowel zware lasten als grote hoeveelheden kleine onderdelen op te slaan. Kortom: wij bieden onze klanten een mogelijkheid om hun logistieke processen, flexibeler, efficiënter en ergonomischer in te richten.

Opslag van pallets:

Dankzij een recent ontwikkelde tray-technologie is de Shuttle XP 1000 zelfs geschikt voor de opslag van pallets. In het opslagsysteem passen twee pallets naast elkaar.

De europallets kunnen met een stapelaar worden geplaatst op een manueel of automatisch tray-extractiesysteem en vervolgens direct worden opgeslagen. Dit nieuwe palletopslagsysteem resulteert in een reductie van de opslagruimte, aangezien de pallets tot een hoogte van 20 meter kunnen worden weggezet. Daarnaast biedt het sneller toegang tot de goederen op de pallets. Het tijdrovende in- en uitslagproces is volledig geëlimineerd, evenals de noodzaak om hoogbouwtrucks te gebruiken.

Geïntegreerde hijsinstallatie:

Voor het eerst biedt de Shuttle XP 1000 aan klanten de mogelijkheid om een verticale lift met een ingebouwde bovenloopkraan te gebruiken. Klanten kunnen nu zware lasten verplaatsen met een geïntegreerde hijsinstallatie boven de werkplek.

De geïntegreerde bovenloopkraan maakt het efficiënt opslaan en verzamelen van zware lasten met gewichten tot een ton tot een eenvoudige taak. De lasten kunnen hiermee direct op de trays worden geplaatst. De elektrisch bedienbare bovenloopkraan kan worden verlengd tot voorbij de voorkant van het werkstation, zodat elke last eenvoudig kan worden opgepakt en teruggezet. Er is geen extra constructie nodig om de bovenloopkraan te monteren. Het is dus ook niet langer nodig om een externe hijstoestel of manipulator te monteren. Andere voordelen betreffen de snelle en veilige opslag van zware lasten op trays, de verbeterde ergonomie en veiligheid voor de medewerkers en de mogelijkheid om het complete systeem inclusief de hijsinstallatie zonder problemen te verplaatsen.

Verticale opslagsystemen van Kardex Remstar:

Het Shuttle XP modulaire verticale liftsysteem is ontwikkeld voor een groot aantal verschillende opslag- en orderverzameltoepassingen binnen bedrijven. De combinatie van een zo hoog mogelijke opslagdichtheid, flexibele opslagstrategieën en grote mate van veiligheid maakt de Shuttle XP-serie tot een unieke opslagoplossing. Kardex Remstar heeft de Shuttle XP 1000 ontwikkeld voor het efficiënt opslaan en ergonomisch orderverzamelen van zware lasten. Met zijn mogelijkheden om pallets op te slaan en een bovenloopkraan te integreren heeft dit verticale liftsysteem twee aanvullende toepassingen waarmee onze klanten hun opslagprocessen nog verder kunnen verbeteren.

 
OK