Contact

  +31 348 49 40 40

Naar het contactformulier

Topmagazijn voor diepladers

Topmagazijn voor Faymonville in BelgiëTopmagazijn voor diepladers

Faymonville, een fabrikant van opleggers en diepladers, heeft op zijn locatie in het Belgische Büllingen een centraal magazijn gebouwd. Hiervoor leverde Kardex Remstar zes Shuttles XP 500 en een magazijnbeheer software, die het totale intralogistieke proces efficiënt stuurt. Zo garandeert Faymonville niet alleen de just-in-time productie van de voertuigen, maar biedt de klanten bovendien een snelle en efficiënte onderdelenservice.

"Het was voor ons belangrijk, dat we een centraal magazijn voor onze fabrieken en gelijktijdig een voorraad van reserveonderdelen voor medewerkers en voor klanten realiseren en tegelijk onze interne logistieke processen meer uniform, efficiënter en met een minimum aan kosten te kunnen organiseren", zegt Marc Josten, Logistiek Manager bij Faymonville.

Door het verbeterde proces verwacht Faymonville een productiviteitsstijging van circa 20 procent. Deze doelstelling wordt ondersteund door de oplossing van Kardex Remstar, die het goederen-naar-de-man principe wordt genoemd en door batch orderpicking. Dit laatste maakt het samenvoegen en de parallelle bewerking van meerdere orders mogelijk, wat tot een hogere snelheid leidt. Het doel is om een aangevraagd reserveonderdeel voor de servicewerkplaats onmiddellijk en externe bestellingen binnen een uur uit te slaan. Bij externe bestellingen betekent dit, dat de gevraagde onderdelen de volgende dag bij de klant of in één van de productievestigingen zijn. Sinds januari van dit jaar kan Faymonville de inkomende orders en de doorlooptijden in het systeem controleren en is met het resultaat tevreden. "We zijn op de goede weg", aldus Josten.

Meer weten naar wat u kan realiseren met onze oplossingen? Bel en vraag de gratis magazijnanalyse aan: 0348 - 494073.

 
OK