Contact

  +31 348 49 40 40

Naar het contactformulier

Vacature Software Engineer

Kardex Remstar zoekt een klantgerichte Software EngineerKardex Remstar, onderdeel van de beursgenoteerde Zwitserse Kardex Group, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van geautomatiseerde opslag- en orderpickingsystemen. In Nederland is de organisatie marktleider met een marktaandeel van 55%. Wereldwijd zijn sinds 1873 meer dan 140.000 systemen geïnstalleerd. De op maat ontworpen oplossingen zorgen ervoor dat het opslagoppervlakte van warehouses optimaal kan worden benut, de productiviteit wordt verhoogd en arbeidsprocessen efficiënter verlopen. De organisatie heeft een breed klantenportfolio met klanten in onder andere de Industrie, Logistiek/E-commerce, Automotive, Retail en de Food sector. De organisatie heeft 1.500 medewerkers en vestigingen in ruim 30 landen. Voor uitbreiding van Design & Engineering zijn we namens Kardex Remstar op zoek naar een Software Engineer.

 

In deze functie heb je verschillende rollen. Als eerste ben je technisch adviseur en denk je mee in klantoplossingen ter ondersteuning van het salesteam van Kardex. Ook ga je mee tijdens belangrijke sales meetings om technische vragen van klanten te kunnen beantwoorden. Daarnaast ondersteun je de helpdesk in het oplossen van technische vraagstukken (service calls) en verzorg je de online solutions. Voor Benelux projecten geef je on-site ondersteuning en workshops. Je voornaamste taken in deze rol:

• Installeren, testen en in bedrijf stellen van Kardex systemen.

• Het geven van trainingen aan gebruikers.

• Aanpassingen en upgrades doorvoeren van bestaande Kardex software.

In deze functie werk je samen met de software ontwerpafdeling in Duitsland. Je rapporteert aan de Manager Design & Engineering Benelux.

 

Wij vragen een ambulante software engineer die meer variatie zoekt in zijn functie. Een klantgerichte technisch adviseur die graag meedenkt in oplossingen en bijdraagt aan verbeteringen. Je profiel:

• Een opleiding Informatica op mbo/hbo niveau (of vergelijkbaar) of het niveau verkregen via werkervaring.

• Enige jaren ervaring in een ondersteunende rol, bijvoorbeeld helpdesk, technisch support, ed.

• Kennis van TCP/IP systeemnetwerken (ERP connection) en het bouwen van interfaces.

• Bekendheid met WMS, of logistieke-/distributiesystemen is een pre.

• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pre.

• Bereidheid om regelmatig te reizen naar projecten in de Benelux.

Kardex Remstar biedt een functie met veel zelfstandigheid en vrijheid. Een afwisselende functie waarbij je circa 50% van je werktijd on-site ondersteuning biedt aan projecten en klanten. Uiteraard krijg je hiervoor de beschikking over een leaseauto van Kardex. Een internationaal groeiende, technisch innovatieve organisatie met een hoogstaande reputatie die ontwikkeling stimuleert, o.a. via de eigen Academy in Duitsland.

 

Ben jij die klantgerichte Software Engineer? Reageer via www.mercuriurval.nl. Je vindt de vacature met ref.nr. 4736 of via de zoekterm ‘Kardex’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Giny Oosthoek, recruiter van Mercuri Urval, tel. 033 - 450 14 00.  

 
OK