Verticale carrousel (paternoster)

Kardex Remstar Megamat RS

Kardex Remstar Megamat RS

De Megamat RS is een automatische verticale carrousel op basis van het paternoster-principe. Dit wordt ook wel een paternosterkast of paternosterlift genoemd. Het systeem brengt het legbord via de kortst mogelijke weg naar de toegangsopening en brengt goederen dus letterlijk naar de persoon. Met de doorrolstelling kun je eenvoudig een FIFO- (first in, first out) of LIFO-systeem (last in, first out) creëren. Door de snelle en nauwkeurige toegang tot opgeslagen goederen is de Megamat RS bijzonder geschikt voor goederen die vaak opgehaald worden.

Paternoster met doorrolstellingen

De doorrolstelling zorgt ervoor dat goederen automatisch doorschuiven naar de volgende plek. Met de LIFO-methode worden goederen die het kortst in de paternoster liggen het eerst uitgeleverd. Dit is alleen interessant als de doorvoersnelheid hoog is en producten geen houdbaarheidsdatum hebben. Met de FIFO-methode levert de doorrolstelling eerst producten uit die het langst in de carrousel liggen. Zo voorkom je dat producten oud worden. 

 

Direct advies

 

Verticale carrousel voor lichte producten

 

Megamat RS 180

Lichte producten efficiënt opslaan en ophalen

De Megamat RS 180 is een paternoster die met name geschikt is om textiel en kleine verpakte items gestructureerd op te slaan en weer op te halen.  Ideaal voor hotels, de medische sector, autoproductie, machinebouw en in de elektronica-industrie.

 

Verticale carrousel voor middelgrote producten

 

Megamat RS 350

Ideaal voor middelgrote producten

De verticale carrousel Megamat RS 350 is een perfecte oplossing om componenten, gereedschap of reserveonderdelen op te slaan en weer op te halen. Er zijn tal van toepassingen mogelijk. Elk legbord kan beladen worden tot 350 kg.

 

Verticale carrousel voor zware producten

 

Megamat RS 650

Voor zware lasten tot 650 kg per legbord

De paternosterlift Megamat RS 650 is geschikt voor tal van toepassingsgebieden. Het systeem kan bijvoorbeeld op verschillende manieren geïntegreerd worden in het productieproces - bijvoorbeeld als tussenopslag voor halffabricaten of als tijdelijke opslag tijdens een droogproces.

Control system

Innovatie binnen handbereik  

Het besturingssysteem van de paternosterkasten van Kardex Remstar is eenvoudig bedienbaar, gebruiksvriendelijk en ergonomisch. De Kardex Remstar Megamat RS is een veilige investering in de toekomst.
→ Meer informatie over de besturingseenheid

Software

Verhoog uw productiviteit!

De software van Power Pick Global begeleidt de orders door het hele fulfillment-proces en levert de artikelen op tijd aan. Dit staat garant voor een efficiënte, snelle en nauwkeurige orderverzameling. Het systeem ondersteunt batch picking, waardoor een operator meerdere orders tegelijkertijd kan picken. Dit verhoogt de productiviteit aanmerkelijk. 
→ Meer informatie over software-oplossingen

Megamat RS Safety

De best mogelijke bescherming voor mens, machine en opgeslagen product

Dankzij de veiligheidsvoorzieningen in de toegangsopening van de verticale carrousels, zoals het veiligheidslichtgordijn, is de operator optimaal beschermd tegen ongelukken op de werkplek. De afsluitbare, soepel lopende schuifdeur beveiligt de opgeslagen goederen tegen ongeoorloofde toegang en diefstal.
→ Meer informatie over veiligheid

Energiebesparende techniek

Door de perfecte samenwerking tussen de elektrische motor, de zeer efficiënte overbrenging en de nauwkeurig gekalibreerde frequentieomvormer, verbruikt de Megamat RS maximaal 40% minder energie. Hiermee verlaag je de totale gebruikskosten (TCO) aanzienlijk.

 

Persoonlijk advies

Onze experts komen langs bij jou op locatie. Zij weten werkelijk alles over logistieke vraagstukken. Op basis van je situatie, wensen en problematiek krijg je persoonlijk advies.

Neem contact op
De voordelen in het kort:
 • Hoge omloopsnelheid - snel toegang tot alle opgeslagen goederen
 • Hogere opslagcapaciteit door geconcentreerd opslagsysteem
 • Ruimte maximaal benut bij minimaal vloeroppervlak
 • Door de modulaire opbouw is het systeem geschikt voor vernieuwingen en toekomstige ontwikkelingen
 • Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en een ergonomisch ontwerp
 • Logicontrol installatiemanagement
 • Betere picking-nauwkeurigheid
 • Energiebesparende techniek
  75% extra vloeroppervlak
   
  OK