Verticale liftsystemen

Kardex Remstar Shuttle

Intralogistiek en innovatie: Optimaliseer uw interne logistiek.

Verticale liftsystemen van Kardex Remstar

De Shuttle is een computergestuurd, automatisch verticaal liftsysteem voor opslag en orderpicking. De modulaire constructie functioneert volgens het 'goederen-naar-de-man'-principe. De producten worden in de hoogte opgeslagen en automatisch naar de werkopening gebracht. Zo maak je optimaal gebruik van je beschikbare ruimte, verbeter je de ergonomie en verklein je de foutmarge. 

 

Hoe werkt het verticale liftsysteem?

De Kardex Shuttle geeft zowel via de voor- als de achterkant toegang tot de goederen. Het hefmechanisme brengt het gevraagde legbord naar de volgende werkopening. De medewerker neemt de goederen ervan af of legt ze erop. Daarna wordt het legbord weer naar zijn oorspronkelijke opslag-locatie gebracht. 

 

Veiligheid van de verticale liftsystemen

De Shuttle beschermt goederen tegen stof en onbevoegde toegang. De machine is uitgerust met afsluitbare deuren, waarbij de toegang optioneel kan worden beveiligd met een PIN. Het verticale liftsysteem beschikt over een brandbeveiliging, zoals een temperatuurcontrole.


Productoverzicht Verticale liftsystemen:

Verticaal liftsysteem

De Kardex Remstar Shuttle XP is een dynamisch verticaal liftsysteem met een bijna onbeperkte flexibiliteit, bij een maximale hoogte van 30 meter en een capaciteit van 60 ton. De Shuttle XP beschikt over een hoge capaciteit op een minimaal vloeroppervlak. In verhouding tot conventionele systemen is er 80% minder vloeroppervlakte nodig.  In een paar seconden zijn de goederen bij de medewerker - onafhankelijk van de locatie in het systeem.

Verticaal liftsysteem voor zware goederen

De verticale lift Shuttle XP 1000 heeft een laadvermogen tot 1.000 kg per plateau. De eenheid kan afzonderlijk geïnstalleerd worden of als een oplossing op verschillende verdiepingen met diverse toegangsopeningen tot op een hoogte van 20 meter. Ook kan er eenvoudig een hefsysteem geïntegreerd worden om extreem zware goederen te verplaatsen.

Verticaal liftsysteem voor grotere volumes

De Shuttle XPlus is ontworpen voor productiebedrijven en de groothandel. De Shuttle XPlus is fluisterstil en heeft een extra hoge pick-snelheid. Op het systeem kunnen maximaal vier Shuttle-elementen met elkaar worden verbonden, zodat je ze via één centraal punt kunt bedienen.

Verticaal liftsysteem om de diepe van je magazijn te benutten

De Shuttle XPMultiple is ideaal voor diepe, smalle ruimtes. Doordat er slechts één bedieningsopening is, worden transportwegen geminimaliseerd. Het systeem kan op verschillende manieren geïntegreerd worden in het productieproces - bijvoorbeeld als tussenopslag voor halffabricaten of als tijdelijke opslag tijdens een droogproces.

Case Studies

FLAMA – Opslagoplossing op meerdere niveaus in hightech productie

Shanghai FLAMA Lasapparatuur Fabricage Co, Ltd is een van de toonaangevende bedrijven in ontwerp, pr...


Merck – Grondstoffen voor onderzoek opgeslagen in een gecontroleerde omgeving

Merck is een toonaangevend wetenschappelijk en technologisch bedrijf in de farmaceutische en chemisc...


Berner Oberland Bahnen AG – efficiënte opslag voor SME’s

Berner Oberland Bahnen AG is een Zwitsers spoorwegbedrijf met treindiensten tussen Interlaken en Gri...


 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Kardex gebruik van cookies. Door verder te klikken op onze website, accepteert u de cookies. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.

OK