Kardex Remstar Shuttle XP:

Maximale opslagcapaciteit op een minimale vloeroppervlakte

Kardex Remstar Shuttle XP - Optimised utilisation of storage space in a compact footprint

De Shuttle XP is een geautomatiseerd verticaal en modulair geconstrueerd opslagsysteem dat volgens het ‘goederen-naar-de-man’-principe werkt. Op een minimale vloeroppervlakte wordt de hoogte van de opslagruimte maximaal benut. De Shuttle XP kan als autonoom systeem worden gebruikt of indien nodig worden uitgebreid tot een geïntegreerd systeem.

De Shuttle XP is een dynamisch verticaal liftsysteem met een bijna onbeperkte flexibiliteit, bij een maximale hoogte van 30 meter en een capaciteit van 60 ton.Voordelen:
Snellere orderpickingDe Shuttle XP werkt volgens het ‘goederen-naar-de-man’-principe. Het gewenste legbord wordt op de optimale werkhoogte gebracht. De Shuttle sorteert de goederen in een geoptimaliseerde volgorde, om de machinelooptijden te minimaliseren en zo de picking-snelheden te verviervoudigen. 

Plaatsbesparing – De Shuttle XP beschikt over een hoge capaciteit op een minimale vloeroppervlak. In verhouding tot conventionele systemen is er 80% minder vloeroppervlakte nodig. 
Tijdswinst – In een paar seconden zijn de goederen bij de medewerker – onafhankelijk van de locatie in het systeem. 
ArbeidsveiligheidOm gezondheids- en veiligheidsrisico’s te voorkomen, dienen volgens de HSE-richtlijnen medewerkers de voorkeur te geven aan geautomatiseerde arbeidsprocessen boven manuele werkzaamheden. De toepassing van de Shuttle XP reduceert het aantal manuele, fysiek inspannende werkzaamheden met 80%. 

Bescherming van goederenDe Shuttle XP beschermt goederen tegen stof en onbevoegde toegang. Tevens is de machine uitgerust met afsluitbare deuren, waarbij de toegang optioneel kan worden beveiligd met een PIN. De Shuttle beschikt over een brandbeveiliging, zoals een temperatuurcontrole.

Brochure downloaden