Kardex Remstar Shuttle XP:

Maximale opslagcapaciteit op een minimale vloeroppervlakte

Kardex Remstar Shuttle XP - Optimised utilisation of storage space in a compact footprint

Wat is een Shuttle XP?

De Shuttle XP is een geautomatiseerd verticaal en modulair geconstrueerd opslagsysteem dat volgens het 'goederen-naar-de-man'-principe werkt. Op een minimale vloeroppervlakte benut je de hoogte van je opslagruimte maximaal. De Shuttle XP kan als autonoom systeem worden gebruikt of indien nodig worden uitgebreid tot een geïntegreerd systeem. Met een maximale hoogte van 30 meter en een capaciteit van 60 ton is de Shuttle XP bijna onbeperkt in flexibiliteit.

 

Voordelen van de Shuttle XP

 

Snellere orderpicking

De Shuttle XP werkt volgens het 'goederen-naar-de-man'-principe. Het gewenste legbord wordt op de optimale werkhoogte gebracht. De Shuttle sorteert de goederen in een geoptimaliseerde volgorde, om de machinelooptijden te minimaliseren en zo de picking-snelheden te verviervoudigen.  

 

Plaatsbesparing

De Shuttle XP beschikt over een hoge capaciteit op een minimale vloeroppervlak. In verhouding tot conventionele systemen is er 80% minder vloeroppervlakte nodig.  

 

Tijdswinst

In een paar seconden zijn de goederen bij de medewerker - onafhankelijk van de locatie in het systeem.  

 

Arbeidsveiligheid

Om gezondheids- en veiligheidsrisico's te voorkomen, dienen volgens de HSE-richtlijnen medewerkers de voorkeur te geven aan geautomatiseerde arbeidsprocessen boven manuele werkzaamheden. De toepassing van de Shuttle XP reduceert het aantal manuele, fysiek inspannende werkzaamheden met 80%.  

 

Bescherming van goederen

De Shuttle XP beschermt goederen tegen stof en onbevoegde toegang. Tevens is de machine uitgerust met afsluitbare deuren, waarbij de toegang optioneel kan worden beveiligd met een pincode. De Shuttle XP beschikt over een brandbeveiliging, zoals een temperatuurcontrole.

Shuttle voor zware goederen

De Shuttle XP 1000 heeft een laadvermogen tot 1.000 kg per plateau. De eenheid kan afzonderlijk geïnstalleerd worden of als een oplossing op verschillende verdiepingen met diverse toegangsopeningen tot op een hoogte van 20 meter. Ook kan er eenvoudig een hefsysteem geïntegreerd worden om extreem zware goederen te verplaatsen.

Verticaal liftsysteem voor grotere volumes

De fluisterstille Shuttle XPlus is ontworpen voor productiebedrijven en de groothandel. Deze heeft een extra hoge pick-snelheid en kan met maximaal vier Shuttle-elementen verbonden worden, zodat je ze via één centraal punt kunt bedienen.

Verticaal liftsysteem om de diepe van je magazijn te benutten

De Shuttle XPMultiple is ideaal voor diepe, smalle ruimtes. Deze heeft slechts één bedieningsopening, waardoor transportwegen geminimaliseerd worden. Het systeem kan op diverse manieren geïntegreerd worden in het productieproces, bijvoorbeeld als tijdelijke opslag tijdens een droogproces of als tussenopslag voor halffabricaten.

Brochure downloaden
 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Kardex gebruik van cookies. Door verder te klikken op onze website, accepteert u de cookies. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.

OK